• ✔ Voor 12.00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • ✔ Gratis verzending vanaf EUR 40,-
  • ✔ Gratis kleinigheidje bij iedere bestelling

5x DIY voor jouw mini met Valentijn!

Valentijnsdag, de dag van de liefde, de dag dat je even extra aandacht besteedt aan de mensen waar je gek op bent. Vroeger gingen jullie misschien spontaan uit eten naar jullie favo Italiaan of vertrokken jullie voor een lang weekend naar romantisch Parijs of Rome. Met een mini-me die nu rondkruipt bij jullie thuis is even spontaan weg toch iets lastiger. Je wilt ook niet dat jullie baby het eten door het restaurant heen gooit en nou net even een dreumes drama aanval krijgt en alles bij elkaar schreeuwt. Natuurlijk is het wel erg leuk om die lieve papa te verwennen met iets leuks wat jullie samen gefabriceerd hebben. Ook nog eens super gezellig om te maken en leuk om te bewaren voor later.

Super easy stamps met voetjes!

Als jouw baby nog kleiner is dan is het natuurlijk super mooi om een afdrukje te maken van de voetjes en handjes. Zo blijf je eeuwig kijken naar die schattige afdrukjes en je afvragen hoe het kan dat die voeten ineens zo groot zijn geworden. Je hebt hiervoor alleen vingerverf, een vel papier in grootte naar keuze, een kwastje en de voetjes van jouw mini nodig. Zorg er ook voor dat hij kleertjes aan heeft die vies mogen worden of alleen een luiertje. Zorg ervoor dat je alles hebt klaargelegd voor je begint. Leg het vel papier op een harde vlakke ondergrond die schoon is. Pak het voetje en kleur deze in met het kwastje met verf. Daarna kun je het voetje zo op het papier stempelen. Zorg ervoor dat je hem goed aandrukt, dan wordt de afdruk mooi egaal. Laat het kunstwerk goed drogen en je kunt hem daarna bijvoorbeeld inlijsten. Ook super leuk om elk jaar te doen!

Kiss me baby!

Kusjes van jouw draakje heb je nooit genoeg. Dat is dan ook een mooi woord om op canvas te maken! Kliederen vinden baby’s en kleine kinderen heerlijk, vooral als het een keer ook echt mag! Voor dit werkje heb je alleen een lege canvas, vingerverf, (washi) tape en jouw kleintje nodig. Wederom zorg je ervoor dat de kleren vies mogen worden of laat hem lekker in een luier kliederen met verf. Leg ook even een tafelkleed op tafel om die te beschermen. Tape op de canvas een woord naar keuze (bijvoorbeeld: kusje, lief, love). Geef vervolgens verf aan jouw kleintje op een schaaltje en laat hem lekker over de hele canvas heen vegen zodat hij helemaal is ingekleurd. Wanneer het een egale kleur heeft en de verf is opgedroogd kun je de tape verwijderen en zo blijft het getapete woord staan.

Breakfast at Tiffany’s

Verras jouw Valentijn met een heerlijk ontbijtje gemaakt door jouw en jullie mini chef. Je kunt hier natuurlijk alle kanten mee op! Kleintjes tot een jaar zijn wat lastiger om jou te laten helpen, maar een gezellige dreumes vindt het al superleuk om lekker deeg te kneden of vormpjes uit te steken. Je kunt bijvoorbeeld lekkere verse croissantjes rollen, broodjes uit de oven, fruitsalade maken of lekkere koekjes. Laat jouw mini meehelpen waar kan. Een peuter vindt het helemaal fantastisch om mama te helpen met bijvoorbeeld de croissantjes of het persen van verse sinaasappelsap.

Draw me a picture and put it in a frame!

Een ‘simpele’ tekening is ook erg leuk om te geven. Je kunt bijvoorbeeld een papier uitknippen in de vorm van een hart en deze laten inkleuren. Gebruik potloden, stiften of krijtjes afhankelijk van de leeftijd. Wanneer jouw kleine Rembrandt klaar is met kleuren, kun je de tekening inlijsten zodat het er extra mooi uitziet!

Diamonds are a girls best friend!

Het is ook tof om een stoere armband te maken voor papa of mama. Dit is niet handig voor baby’s en dreumesen. Maar met jouw peuter is dit super om te maken, ook meteen goed voor de motoriek! Je hebt een leren touwtje nodig en letterkraaltjes. Je kunt ze beide shoppen bij jouw lokale hobbywinkel. Eerst kunnen jullie samen een woord bedenken dat leuk is om van de kraaltjes te rijgen. Ik gebruik als voorbeeld even het woord papa. Knip het leren touwtje zo dat hij ongeveer past om de pols en reken er ongeveer centimeter bij voor het knopen. Je kun hem beter te lang dan te kort knippen. Leg een knoopje iets links van het midden zodat de geregen kraaltjes tegen worden gehouden. Laat jouw peuter de kraaltjes aan het touwtje rijgen zodat het woord ‘papa’ ontstaat. Maak aan het einde ook weer een knoopje in het touwtje zodat de kralen niet verschuiven. Pak het mooie armbandje mooi in en dan is het cadeautje klaar om vol trots aan papa te geven.

Natuurlijk zijn deze DIY’s helemaal leuk om samen met jouw mini-me te maken en te geven voor een onvergetelijke Valentijn. Maar wil je nou toch nog even voelen hoe het ook alweer was om rustig samen lang te tafelen met een lekker wijntje erbij zonder geschreeuw en vliegend eten? Doe dan de kindjes lekker in bed en ga samen gezellig koken!

Gelieve de getallensequens in het hiernavolgende tekstveld in te voeren

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.