• ✔ Voor 12.00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • ✔ Gratis verzending vanaf EUR 40,-
  • ✔ Gratis kleinigheidje bij iedere bestelling

Bevallen: Verpleegkundige Shannon deelt het verhaal over haar heftige bevalling

ShannonnpkXJlYUmNZXA

 

Bevallen: Shannon had de lasagne nét in de oven staan toen haar vliezen braken

Shannon had een rumoerige zwangerschap waarin zij veel heeft moeten overgeven tot halverwege haar zwangerschap en daarnaast kreeg ze nog te maken met zwangerschapsdiabetes en bekkeninstabiliteit. En hoe zou haar bevalling zijn gegaan?

De dag van bevalling had ik op mijn gemak een lasagne ovenschotel klaar staan maken, de oven in geschoven en zou in de tussentijd nog even een wasje uit de machine gaan halen. Mijn man zat aan de eettafel achter de laptop te werken toen ik de trap opliep. Halverwege de trap naar boven voelde ik iets knappen in mijn onderbuik. De eerste gedachte die door mijn hoofd schoot: “O nee, ze is nog niet ingedaald!” Dit bleek namelijk vijf dagen geleden tijdens mijn controle.

Ik riep naar mijn man dat ik iets voelde. Hij dacht op zijn beurt dat het weer één van mijn kwaaltjes was totdat ik eraan toevoegde dat ik niet alleen iets voelde knappen maar ook een golvend gevoel op voelde komen in mijn onderbuik. Hij schoot van tafel en kwam naar mij toe gerend.

“In het ziekenhuis kreeg ik gemengde berichten.”

Na overleg met mijn verloskundige hoefde ik gelukkig niet op de grond te gaan liggen en kon ik rustig mijn bed opzoeken terwijl zij onze kant op kwam. Na controle bleek ik één centimeter ontsluiting te hebben en ze adviseerde ons om naar het ziekenhuis te gaan, omdat ze niet goed kon voelen of mijn baby was ingedaald. In het ziekenhuis kreeg ik vervolgens gemengde berichten: waar de ene arts dacht dat ze niet was ingedaald, dacht een arts-assistent dit wel. Na wat extra onderzoek werd toch besloten dat ze was ingedaald en mocht ik naar huis om het af te wachten.

Onderweg naar huis besloten wij door de McDrive te gaan en net toen ik thuis een hap wilde nemen van mijn frietje (de lasagne was immers nooit meer afgebakken) begon de eerste wee. Vanaf dat moment tot ‘s ochtends vroeg heb ik aan één stuk door weeën gehad. Dit schiet lekker op, dacht ik nog. Na een nacht puffen, zweten en vloeken hoorde dat ik drie centimeter ontsluiting had en ik was mijzelf inmiddels aan het tegenwerken. Tot dat moment had ik besloten geen pijnstilling te willen, maar dacht daar na een nacht weeënstorm tóch anders over.

“Achteraf bleek dat dit noodzakelijk was omdat de navelstreng om het nekje heen zat.”

Op naar het ziekenhuis voor die heerlijke ruggenprik. Heerlijk? Ja, want ik heb er fantastisch op kunnen slapen, ik voelde mij weer een beetje mens en de ontsluiting was twee uur later negen centimeter. Toen bleek dat ik tien centimeter ontsluiting had was dat het startsein voor mijn lijf om te gaan persen. En dat voelde goed. Eindelijk ging het gebeuren! Tot ik na ongeveer twintig minuten de mededeling kreeg dat ik verdoofd ging worden en tijdens de volgende wee zou worden ingeknipt. “Waarom?” vroeg ik nog. De verloskundige zei dat het voor de zekerheid was.

Achteraf bleek dat dit noodzakelijk was omdat de navelstreng om het nekje heen zat en bij elke perswee trok de navelstreng strakker om haar nekje en zakte haar hartslag aanzienlijk. En dus moest de navelstreng zo snel mogelijk worden doorgeknipt. Dit lukte bij de laatste perswee en toen werd ons kleine wondertje geboren. Nadat ik haar even mocht bekijken werd ze alweer weggehaald. Terwijl ik werd gehecht kwamen er in het zijkamertje steeds meer artsen binnen rennen. Voor mijn idee paste die hoeveelheid mensen niet eens in zo’n klein kamertje! Maar het paste wel en ze waren allemaal bezig met het oplappen van mijn baby.

 Het duurde lang. Veel te lang naar mijn idee. Ik wilde haar op mijn borst hebben. Aan de borst hebben! Binnen het uur. Na ruim drie kwartier wachten was ze daar dan eindelijk. Zonder kleertjes in de couveuse aan het zuurstof. Ze was werkelijk prachtig.

 

Tags: bevallen
Gelieve de getallensequens in het hiernavolgende tekstveld in te voeren

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.