• ✔ Voor 12.00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • ✔ Gratis verzending vanaf EUR 40,-
  • ✔ Gratis kleinigheidje bij iedere bestelling

Amber geeft haar bevalling een tien

Amber (30) werkt in de zorg en is moeder van twee dochters. Haar man heeft een baan waarbij hij veel van huis is, dus komt de zorg voor de kids voornamelijk op haar schouders terecht. Dit zorgt voor enige uitdaging. Amber kijkt erg positief terug op de bevalling van hun tweede dochter. Dus als je tegen jouw bevalling op ziet, lees vooral verder!

Een dikke tien

Als ik mijn bevalling een cijfer mag geven is het zeker een dikke tien! Wie had gedacht dat een bevalling een feestje kon zijn?Ik ben veertig weken en drie dagen zwanger van onze tweede dochter als ik s ’ochtends om 05:00 uur wakker word. Mijn bed is helemaal nat, zijn mijn vliezen dan echt gebroken? Van tevoren zat ik nog zo te verkondigen dat een zeiltje echt niet nodig zou zijn, want dat bij was bij de bevalling van onze eerste niet nodig. Gelukkig was manlief slim genoeg om niet te luisteren naar mijn ‘o zo goede’ moederinstinct.

Ik maak mijn echtgenoot wakker en zeg dat de vliezen gebroken zijn, echter voel ik nog helemaal niks. Ik besluit beneden rond te lopen om te kijken of het een beetje gaat starten. Na een half uur doelloos rondlopen besluit ik toch maar weer in te bed gaan liggen en proberen de rust te pakken.

Nog steeds geen actie

Rond een uurtje of negen ga ik toch maar uit bed en ik bel alvast mijn moeder op om onze dochter op te halen. De verloskundige en mijn nichtje stel ik ook op de hoogte van de gebroken vliezen. Mijn nichtje studeert voor verloskundige en mag, als alles goed gaat, de bevalling begeleiden. Ze moet nu een toets maken en geeft alle gegevens door zodat we kunnen bellen als het echt doorzet. Mijn eerste bevalling duurde vier uur dus als de weeën gaan starten verwacht ik dat deze bevalling ook snel op gang zal komen.

Mijn dochtertje is opgehaald en uiteindelijk komt mijn nichtje ook. Ondertussen is het al middag en er is nog steeds geen actie. De verloskundige is tussendoor nog wezen kijken, maar alles is nog stabiel en is het is echt wachten tot de weeën gaan beginnen. Mocht dit niet doorzetten moeten we ons morgenochtend melden in het ziekenhuis om in te leiden. We besluiten maar appeltaart te maken. We vullen de dag maar met gezelligheid en de zelfgemaakte appeltaart met muisjes. We spelen nog een spelletje, koken en kijken filmpjes samen.  Aan het einde van de dag verlies ik een beetje de hoop dat ik kan thuis kan bevallen.

De verloskundige komt binnen als ik al persweeën heb

Rond een uur of tien begin ik eindelijk wat te voelen. Ik spring onder de douche en voel dat de weeën in kracht toenemen. Mijn echtgenoot belt de verloskundige dat de weeën gestart zijn en mijn nichtje begint met alles klaarzetten.  Om kwart over elf stapt de verloskundige binnen terwijl mijn persweeën al beginnen. Gelukkig liggen alle spullen klaar en ik kan gelijk persen! Na drie keer  persen en wordt onze prachtige dochter op de wereld geholpen door mijn nichtje en ligt ze om 23.26 uur op mijn buik.

Wat een gezellige dag met een fantastische afsluiting!

Lieve Demi welkom op de wereld, wij zijn ontzettend blij met je!

 

Tags: bevallen
Gelieve de getallensequens in het hiernavolgende tekstveld in te voeren

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.