• ✔ Voor 12.00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • ✔ Gratis verzending vanaf EUR 40,-
  • ✔ Gratis kleinigheidje bij iedere bestelling

Bevallen met echte weeën! Hoe moet dat eigenlijk?

Bevallen met echte weeën! Hoe moet dat eigenlijk?

 Ik ben moeder van drie kinderen, mijn eerste dochter is te vroeg geboren, omdat ik zwangerschapsvergiftiging had. Met een termijn van ruim 36 weken werd ik ingeleid en kwam ze gezond ter wereld. Bij mijn tweede dochter wilden ze geen risico’s lopen en werd ik met ruim 40 weken wederom ingeleid.

En toen werd ik zwanger van mijn derde kindje. De zwangerschap verliep niet heel soepel, want ik had ontzettend last van mijn benen! Tijdens de zwangerschap bleek dit meisje precies op mijn been te drukken waardoor ik veel spataderen kreeg. Er werd geadviseerd om rust te nemen, maar dat was erg lastig. Als moeder van twee kleintjes is het altijd erg druk en is rusten er niet bij.

Inleiden, toch wilde ik dat stiekem wel, gewoon omdat ik dat gewend was en omdat ik het al best pittig had en er echt doorheen zat. Regelmatig had ik afspraken in het ziekenhuis omdat ze mij in de gaten hielden vanwege mijn geschiedenis. Eigenlijk liep alles op gebied van zwangerschapsvergiftiging erg goed, dus daar waren geen zorgen over dit keer. Maar ik zat er echt zo doorheen: ik kon niet meer slapen, had pijn in mijn benen, lag niet lekker meer in bed en overdag druk met mijn twee dochters thuis. Ik wilde dus toch wel graag ingeleid worden. De gynaecoloog vond het goed, alleen absoluut niet eerder dan 39 weken.

We planden een afspraak in op de dag dat ik 38 weken en 6 dagen zwanger was. Nadat ik was gearriveerd in het ziekenhuis werd er eerst geprobeerd om mij te strippen zodat de weeën misschien zelf op gang zouden komen. Vervolgens ging ik naar huis om af te wachten of het strippen het gewenste resultaat zou geven.

De kids zouden de volgende dag pas bij opa & oma gaan logeren, maar op dit moment had ik al krampen en het rommelde wat in mijn buik. Mijn schoonmoeder keek mij aan en zei dat ze de kids vanmiddag al mee zou nemen, omdat ze het idee had dat ik die dag zou gaan bevallen.  

Er gebeurde die middag weinig dus besloten wij op tijd naar bed te gaan. Die nacht voelde ik rond 01:00 uur al van alles, maar ik vond het te rustig nog om te denken: het is nu begonnen! Met mijn eerste twee inleidingen (her)kende ik dit gevoel niet. Als je ingeleid wordt dan krijg je een infuus om de weeën op te wekken. Je weet dan ook dat de weeën gaan komen en dit kan overgaan in hele heftige weeën kort na elkaar: een weeën storm. Mijn eerste dochter is binnen 5 uur geboren nadat ik werd ingeleid en mijn middelste dochter al na 2,5 uur.

Terug naar die nacht. Aangezien ik nog niet het idee had dat de bevalling echt zou beginnen zijn wij maar weer gaan slapen. Toch kon ik de slaap niet vatten en besloot om de tijd tussen de weeën bij te gaan houden. Om 03:00 uur vond ik ze toch al wel wat heftiger worden. Aangezien onze tweede dochter binnen 2,5 uur geboren is, was ik zo bang om te laat in het ziekenhuis te zijn. Ik belde met het ziekenhuis en ik mocht dan ook meteen komen.

Toen wij aankwamen in het ziekenhuis werd ik aan een monitor gekoppeld, zo kon het ziekenhuispersoneel kijken of ik weeën had. Na onderzoek van de gynaecoloog bleek dat ik 3 centimeter ontsluiting had. Wel nam de kracht van de weeën af toen we in het ziekenhuis waren. Maar het goede nieuws was dat de weeën waren begonnen, en vanzelf, dus inleiden was niet meer nodig. Ik vond het best spannend om nu op de natuurlijke manier te bevallen, zonder inleiding!

Na een uur werd er weer gekeken of de ontsluiting al gevorderd was, maar helaas. Ik kreeg daarom het advies om naar huis te gaan en het daar af te wachten. Toen we thuis weer in bed lagen was het 06:30 uur. Op dat moment zag ik dat ik bloedverlies had waarop ik weer met het ziekenhuis belde. Ik kon meteen weer terugkomen en daar werd gekeken hoeveel ontsluiting ik nu had. Nu had ik vijf centimeter ontsluiting en daarom mochten wij ons installeren op een verloskamer.

Dan lig je op een verloskamer en hoop je dat alles snel en goed verloopt. Maar weer zakten de weeën af en kwam er weinig schot in de zaak. Ze besloten om mijn vliezen te breken. Als er dan geen flinke weeën komen dan moet ik toch aan het infuus met weeënopwekkers. Binnen een half uur na het breken van de vliezen had ik al flinke en pijnlijke weeën. Dus zo voelt dat!

Wij hadden een fotograaf ingehuurd om de eerste momenten met ons pasgeboren kindje vast te leggen. Uiteraard moesten wij haar nu laten weten dat het elk moment zo ver kon zijn, dus kwam ze met haar camera naar het ziekenhuis. Ondertussen had ik moeite met het opvangen van de weeën en nam daarom een lekkere, warme douche. Na het douchen ging ik weer op bed liggen en toen bleek mijn ontsluiting al 9 centimeter te zijn! Bij 10 cm mocht ik beginnen met persen en na een paar persweeën was ze er al! Alles gaat gelukkig goed en nu genieten wij van ons leven met drie mooie dochters.

Tags: Bevallen
Gelieve de getallensequens in het hiernavolgende tekstveld in te voeren

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.