• ✔ Voor 12.00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • ✔ Gratis verzending vanaf EUR 40,-
  • ✔ Gratis kleinigheidje bij iedere bestelling

Bevallen: Selena kijkt positief terug op haar tweede bevalling

Selena (34) is de trotse mama van twee dochters, Abygail (5) en Gwendolyn (0). Op de bevalling van haar jongste dochter kijkt zij positief terug en wil eens een positief bevallingsverhaal delen, want zij merkt dat er veel negativiteit omheen hangt. Naast haar werk als pedagogisch medewerker studeert zij voor kindercoach.

De eerste wee

De wereld om mij heen is nog donker als ik mijn ogen open. Iets heeft mij wakker gemaakt, maar ik kan niet meteen plaatsen wat het is. Mijn dochter Abygail hoor ik rustig ademen in de kamer ernaast en het snurk orkest van mijn man klinkt vanuit de woonkamer. Alles is zoals het zou moeten zijn. Eigenlijk moet ik plassen maar het bed is aangenaam warm en ik doezel weer weg. Voordat ik terug ben in dromenland schieten mijn ogen open en weet ik waarom ik wakker werd; Een wee! Eindelijk! Ik kijk zo uit naar de bevalling. Deze tweede zwangerschap verloopt lichamelijk zwaar, ik ben er helemaal klaar mee.

De weeën zakken weer

In de uren die volgen komen de weeën af en aan maar het zet niet echt door. Eigenlijk mogen de weëen nog wel even wachten tot de ochtend; om mijn dochter uit bed te plukken ‘s nachts en naar het ziekenhuis te snellen in een taxi lijkt mij verre van ideaal. Als ik de eerste vogels hoor fluiten weet ik dat de ochtend is gehaald. Mijn dochter gaat naar school, dus de timing kan niet beter. Helaas denkt de baby er anders over en de weeën verdwijnen helemaal. Voor de zekerheid bel ik de verloskundige, later vandaag komt ze even langs voor een check. Daarna val ik moe in slaap.

Om 13:00 checkt de verloskundige mij thuis op het lekken van vruchtwater. Dit had ik bij mijn eerste zwangerschap. Ook deze keer lijkt dit het geval. Dat zou betekenen dat ik binnen 48 moet gaan bevallen. Om 21:30 kunnen wij in het ziekenhuis terecht waar dit beter onderzocht kan worden.

Het is pas 14:00, mijn moeder heeft Abygail van school gehaald en we zitten in de tuin. Het is een prachtige dag in februari. Langzaamaan komen er weer onregelmatig flinke weeën. De zonnestralen verwarmen me en geven me kracht om deze wee-golf op te vangen.

We mogen naar het ziekenhuis

Om 18:00 gaan wij aan tafel voor het avondeten, maar ik heb geen honger. Hele intense weeën maken mij misselijk, maar weer komen ze niet snel genoeg. Abygail vraagt waarom ik van die gekke geluiden maak en gaat weer verder spelen. De weeën zijn zo intens dat ik de verloskundige bel. Ik mag voor de zekerheid naar het kraamhotel komen en hoef niet tot de afspraak later die avond te wachten. Het lijkt wel uren te duren, maar eindelijk staat de taxi voor de deur. Voor de zekerheid pak ik mijn koffertje mee. Opeens komen de weeën sneller. De taxichauffeur is heel begaan en vriendelijk en zorgt dat we snel en veilig bij het ziekenhuis komen.

Rond 19:30 checken wij in en ik blijk vier centimeter ontsluiting te hebben. Alle weeën heb ik tot nu toe staand opgevangen maar mijn lichaam schreeuwt om liggen. Dat doe ik dan ook en ik val tot iedereens verbazing in slaap. Met als gevolg dat de weeën weer afnemen. Als de verloskundige om 21:30 komt checken heb ik nog steeds 4 centimeter ontsluiting. Ze prikt mijn vlies door en stript mij met als doel de bevalling een boost te geven. Over twee uur zou ze weer komen checken.

Daar is ze!

Om 21:50 gaat de verloskundige weg. Ik heb helemaal geen behoefte meer aan het bad maar wil wel even lekker douchen. De eerste wee kan ik prima opvangen onder de warme straal. Maar bij de derde wee voel ik dat het niet meer gaat. Ik gooi me om mijn man heen en hij helpt mij naar het bed. De kraamhulp rent om de verloskundige te halen en die komt om 22:05 terug. Ik hoor haar nog zeggen; goed luisteren, rustig aan, we gaan geen baby lanceren! Om 22:10 mag ik persen en om 22:15 hoor ik het mooiste geluid... Het gehuil van mijn pasgeboren dochter Gwendolyn. Ze kruipt zelf omhoog naar mijn borst en begint gulzig te drinken. Welkom kleine meid.

Dit is de bevalling zoals ik gehoopt had dat het zou zijn. Het voelde allemaal zo goed aan. Rustig, en ik had de controle. Ik ben trots op alle mensen om mij heen en op mijzelf. Ik kijk heel positief terug op deze intense ervaring!

 

Tags: bevalling
Gelieve de getallensequens in het hiernavolgende tekstveld in te voeren

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.