• ✔ Voor 12.00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • ✔ Gratis verzending vanaf EUR 40,-
  • ✔ Gratis kleinigheidje bij iedere bestelling

DIY Paperbag handlettering

Yay, add a littlte confetti to each day! Paperbags zijn super leuk om je interieur een andere look te geven of als decoratie op de babykamer. Maar het is natuurlijk nog leuker als hij zelf gemaakt en gepersonaliseerd is door jouwzelf! Schrijf er toffe quotes op of mooie tekeningen met pennen of stiften en hij is klaar om te shinen in de babykamer. Gebruik hem als opbergmandje, bloempotje of gewoon ter decoratie. Op social media kun je super veel ideeën vinden en inspiratie op doen voor jouw eigen paperbag!

Wat heb je nodig?

Paperbag: je kunt deze op allerlei webshops vinden waar ook kaarten en posters worden aangeboden.

Pennen: het is handig om te werken met fineliners in verschillende diktes.

Potlood en gum: voor het schetsen en uitgummen van de schets.

Stiften: voor eventuele grote oppervlakken.

Papier: hier kun je eventueel dingen op uitproberen en oefenen.

Zo maak je het:

Als eerste kun je inspiratie opdoen op social media. Het is bijvoorbeeld handig om een voorbeeld te hebben die je kunt namaken. Je hebt ook allerlei handlettering boeken waar je in kunt neuzen en werkboeken erbij om te oefenen. Zo kun je zelf iets ontwerpen en zijn de mogelijkheden eindeloos!

Vouw vervolgens de paperbag naar gewenste lengte. Als je dat nu vast doet, weet je ook hoe groot het oppervlak is waar je op kunt tekenen.

Je kunt het beste eerst even oefenen met het ontwerp op een vel papier. Maak de schets van het ontwerp of trek het uitgeprinte voorbeeld over. Zo heb je alvast een beetje feeling gekregen met de letters die je gaat maken. 

Als je tevreden bent over de schets, kun je de paperbag erbij pakken. Zorg ervoor dat je werkt op een schone en harde ondergrond, zo krijg je het mooiste resultaat. Teken eerst jouw ontwerp met potlood op de paperbag. Hierna kun je hem overtrekken met pennen en stiften. Later kun je de lijnen nog mooi strak maken.

Als je het hele ontwerp erop hebt gezet hoef je hem alleen nog maar een finishing touch te geven. Dus gum de schets weg en maak de lijnen strakker. Vul jouw toffe zak met speelgoed, knuffels of berg bijvoorbeeld de knutselspulletjes van jouw kleintje erin op.

 

Gelieve de getallensequens in het hiernavolgende tekstveld in te voeren

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.