• ✔ Voor 12.00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • ✔ Gratis verzending vanaf EUR 40,-
  • ✔ Gratis kleinigheidje bij iedere bestelling

5x ideeën voor een gender reveal party

5x ideeën voor een gender reveal party

Boy or girl?

Als je ontdekt dat je zwanger bent, gaat er van alles door je heen. Je bent nieuwsgierig naar de baby en of de zwangerschap goed laat verlopen. Natuurlijk ben je ook erg benieuwd wat het geslacht van de baby is. Er zijn mensen die ervoor kiezen om tijdens de termijnecho, bij twintig weken zwangerschap, niet te vragen wat het geslacht is van de baby, maar veel ouders in spé kunnen hun nieuwsgierigheid toch niet bedwingen.

Naast dat het erg leuk is om te weten, is het ook praktisch. Zo kun je gericht gaan shoppen voor jouw kleintje. Je kunt uit meer kleertjes kiezen en het behangetje aan de muur is ook makkelijker uit te kiezen. Wanneer je ervoor kiest om het geslacht wél te weten dan kun je ook kiezen voor een pretecho die vanaf zestien weken laat zien wat het geslacht is. En hoe mooi is het nou om dit dan te vieren met een feestje. Het is natuurlijk leuk om familie en vrienden te verrassen met het geslacht de aanstaande spruit. Iedereen zal benieuwd zijn. Een gender reveal party is eigenlijk een fenomeen wat is overgewaaid vanuit Amerika. Je kunt het zo gek maken als je zelf leuk vindt, maar hier vind je alvast 5x ideeën voor een gender reveal party.

1.       Onthullingsballon

Een leuke manier om te onthullen of de baby een meisje of een jongen is, is met een onthullingsballon. De ballonnen zijn in alle soorten en maten verkrijgbaar. Je kunt kiezen voor een ballon mét of zonder tekst en in alle kleuren van de regenboog. Het staat wel zo leuk om helium in de ballon te doen, dit kun je bij de plaatselijke feestwinkel regelen. In de ballon zit confetti in de kleur blauw of roze. Dit duidt het geslacht van de aanstaande kleine aan. Prik samen met jouw partner de ballon door en verras iedereen.

2.       Gender reveal taart

Je kunt het geslacht van de baby ook onthullen met een mooie taart. Als je het extra spannend wilt maken kun je ervoor kiezen om de echoscopist het geslacht op een briefje te laten schrijven en vervolgens dit briefje aan de bakker te geven. Zo is het voor jullie ook nog een geheimpje wat het geslacht is en weet je het tegelijk met al jouw gasten. Je kunt de taart nog versieren met een leuke caketopper. De buitenkant van de taart is neutraal van kleur zodat niemand nog kan zien wat het geslacht is. Het is dan de bedoeling dat je samen de taart opensnijdt en in de taart zit een kleurstof die onthult wat het geslacht van de baby is.

3.       Doos met gekleurde ballonnen

Voor deze gender reveal heb je eigenlijk alleen een grote doos nodig en ballonnen in blauw of roze. Je kunt de doos leuk versieren met bijvoorbeeld de tekst: ‘boy or girl?’ De ballonnen blaas je op met helium en de doos maak je dicht met tape. Op het ‘moment suprême’  haal je de tape eraf en vliegen de ballonnen de lucht in. Zo kan iedereen zien of je een zoon of dochter krijgt.

4.       Confettikanon

Als je op het internet aan het speuren naar leuke ideeën voor een gender reveal kom je ongetwijfeld ook confettikanon tegen. Aan deze buis kun je trekken of draaien en op dat feestelijke moment schiet er gekleurde confetti uit in de kleur die bij het geslacht van jouw aanstaande kleintje hoort.

5.       Fortune cookies

In plaats van het voorspellen van de toekomst laten deze leuke koekjes zien wat het geslacht van de kleine spruit is. Je kunt de fortune cookies gemakkelijk zelf maken en er dus een briefje in doen waarop het geslacht te zien is. Voor een receptje kun je op internet kijken. De koekjes voor de gender reveal kun je ook gewoon kant en klaar kopen. Op het feestje kun je ze uitdelen en dan tegelijk met jouw gasten de koekjes openmaken.

We hopen dat jij na het lezen van deze blog leuke inspiratie hebt opgedaan voor het onthullen van het geslacht van jullie wonder. Het is leuk als je, naast het item wat je hebt uitgekozen, de rest van de ruimte ook versierd met baby versieringen. Je kunt denken aan ballonnen, confetti en slingers. Ook lekkere hapjes en drankjes met kleurstof in de juiste kleur (na de reveal) zijn een mooie aankleding. Zorg er ook voor dat je iemand vraagt om foto’s te maken van hét onthullingsmoment en een filmpje is misschien nog wel leuker. Dit kun je allemaal bewaren voor later en dit laten zien als jouw kind ouder is. Wij wensen jullie veel plezier met alle voorpret van het voorbereiden van jouw perfecte gender reveal party!

Gelieve de getallensequens in het hiernavolgende tekstveld in te voeren

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.