• ✔ Voor 12.00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • ✔ Gratis verzending vanaf EUR 40,-
  • ✔ Gratis kleinigheidje bij iedere bestelling

Babykleding essentials

Babykleding essentials (met free pritable checklist)

 Kleding shoppen voor je kleintje is toch wel één van de leukste dingen die er zijn, aldus veel mama’s. Vaak merken vrouwen die shopverslaafd waren voor henzelf dat ze, zodra ze in verwachting zijn, minder voor zichzelf kopen en zich volledig focussen op kleding voor haar kind(eren).

Alleen al het uitzoeken van het eerste pakje kan weken in beslag nemen. Je wilt precies díe kleur en díe pasvorm. Het is belangrijk dat het lekker zacht is en fijn zit voor jouw kleine wonder. Tip van onze collega: leg in elk geval twee setjes kleding klaar voor in de vluchttas. Kies dan ook voor twee verschillende maten. Je hebt natuurlijk nog geen idee hoe groot of klein jouw baby gaat zijn. Om verwarring tijdens de bevalling te voorkomen kun je de setjes kleding het beste apart inpakken en een kleur of een nummer geven. Zo raakt je partner of de verpleegster niet in de war met het klaarleggen van de kleertjes, want jij bent ten slotte degene die alles met zorg heeft uitgezocht!

Maar voor je gaat bevallen kun je gelukkig nog heel veel shoppen om die kledingkast vol te krijgen. Wat heb je eigenlijk allemaal nodig voor je hummeltje? De meningen daarover verschillen: de ene moeder heeft alleen de essentials in de kast liggen, maar er zijn ook moeders die echt een uitpuilende garderobe hebben voor hun baby. Ik vertel je graag wat nou écht must-haves zijn voor jouw baby en geef daarnaast tips over leuke accessoires ter aanvulling.

Zoals eerder genoemd is het eerste pakje toch wel een dingetje bij veel (aanstaande) mama’s. Bij een eerste pakje kun je denken aan bijvoorbeeld een boxpakje. Dit is een onesie die heel comfortabel zit en ook makkelijk is met omkleden en verschonen. Ideaal! Ook heeft een newborn écht een mutsje nodig. Match daar een leuk mutsje en sokjes bij en de eerste outfit van jouw kindje is on point! Shop hier onze fijne boxpakjes.

Uiteraard is het ook leuk om na te denken over de outfit van je kleintje wanneer het geboortepakje alweer in de was zit. Bij een newborn is het allerbelangrijkste dat de kleding lekker zit en comfortabel is. Het is daarom slim om voor zacht, biologisch katoen met stretch te kiezen. Ook is het handig dat je je kindje makkelijk en snel kunt omkleden en verschonen, omdat er ongetwijfeld ongelukjes met luiers en spugen gaan gebeuren. Drukknoopjes zijn dan erg handig! Shop hier onze shirtjes en onze broekjes.

Als je kledingsetjes gaat maken, experimenteer dan eens met verschillende prints en kleuren. Match bijvoorbeeld de grijze safari print met de Speckled pink of de Hearts soft green met Hearts soft pink. Ook kan je heel leuk een tweedelig pakje aantrekken die juist wél in dezelfde print is. Om een outfitje helemaal af te maken kun je gebruik maken van accessoires. Dé must-have van nu bij babymeisjes zijn haarbandjes. Het haarbandje knoop je gemakkelijk om het hoofdje en het ziet er superleuk uit (uiteraard altijd onder toezicht). Bij jongens kun je natuurlijk een stoer mutsje op doen om de outfit compleet te maken. Shop hier onze haarbandjes en mutsjes.

We hebben een handige checklist gemaakt met de kleertjes en aantallen voor jouw baby die je in elk geval nodig hebt. Download de lijst hier.

Gelieve de getallensequens in het hiernavolgende tekstveld in te voeren

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.