• ✔ Voor 12.00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • ✔ Gratis verzending vanaf EUR 40,-
  • ✔ Gratis kleinigheidje bij iedere bestelling

Laura emigreerde met haar gezin naar Aruba

Laura-bannerDeo74aXhCl0Vu

Rust, reinheid en regelmaat. Volgens mij bestaat er geen duidelijkere richtlijn voor het opvoeden van je kind dan deze drie woorden. Toch hebben wij vorig jaar besloten te gaan verhuizen naar Aruba. Mijn vriend en ik hebben altijd tegen elkaar gezegd dat als we ooit de kans zouden krijgen dat we dan zouden gaan. Dat we inmiddels een dochter van tweeënhalf jaar oud hebben houdt ons niet tegen. Sterker nog, wat is nou een mooiere leeftijd voor een kind om een periode in een warm land door te mogen brengen dan deze leeftijd? Er is nog geen school om afscheid van te nemen en het belangrijkste in haar wereld zijn wij als ouders. Wij maken dus de keuze om de drie R’en (tijdelijk) overboord te gooien! 

Toen we eenmaal de keuze hadden gemaakt om te gaan was rust de eerste pijler die wegviel. Ongeveer zes weken voor ons geplande vertrek begon de hectiek van spullen inpakken, wat nemen we mee en wat niet en wat moet er nog allemaal geregeld worden? Dit was ook de periode waarin ik voor het eerst aan Amély begon te vertellen dat we zouden gaan verhuizen. Zoals bij alles wat ik haar vertel begon ze me langzaam te herhalen. “Wij gaan verhuizen naar Aruba” vertelde ik haar en na een week werd dat in haar woorden “Wij huizen naar Roeba”. Net als bij zoveel op deze leeftijd kon ze het heel goed vertellen, maar het besef wat er stond te gebeuren was er niet. 

Het moeilijkste was dat er ontzettend veel afscheid moest worden genomen in die zes weken. Onze kat kon bijvoorbeeld niet mee dus hebben we daar een nieuw huis voor gevonden. Gelukkig was de mevrouw die hem kwam halen zo lief om een Kinder Surprise mee te nemen voor Amély. Overigens ben ik er van overtuigd dat ze ons ook zonder blikken en blozen in zou ruilen voor een verrassingsei, maar dat terzijde. Na de kat kwam het afscheid van ons huis. Een huurwoning dus we konden er zonder veel gedoe uit, maar toch wel het huis waarin Amély (bijna) in is geboren en waar zij haar hele leven tot nu toe in heeft gewoond. Waar ze haar eerste hapjes heeft gehad, haar eerste woordjes heeft gezegd en haar eerste stapjes heeft gezet. Om haar wel te laten beseffen dat we daar niet meer zouden blijven wonen heb ik haar op de dag dat de verhuizers alles in kwamen pakken meegenomen naar het huis zodat ze het zelf kon zien. Ze heeft gezien hoe de verhuizers haar hele slaapkamer in hebben gepakt en in de verhuiswagen hebben geladen. Toen de verhuizers de dag daarna helemaal klaar waren heb ik haar weer meegenomen om te laten zien dat het huis nu leeg was zodat ze zou begrijpen dat ons thuis niet meer bestaat op die plek.

Dezelfde week dat de verhuizers zijn geweest was ook mijn laatste werkweek en dus ook Amély haar laatste week op de kinderopvang waarop ze vanaf 6 weken oud al zat. Achteraf gezien denk ik dat dit het moment was dat de regelmaat de deur uit ging. Op de opvang hebben ze een klein afscheidsfeestje gehouden voor haar en heeft ze nog een passende traktatie uitgedeeld. 

De laatste twee weken hebben we bij mijn ouders gewoond. Voor Amély natuurlijk een groot feest, want waar papa en mama nog wel eens geen zin hebben willen opa en oma altijd wel even spelen! Heel mooi dat de laatste periode nog zo intensief was, maar tegelijkertijd ook wel een bittere pil dat het afscheid steeds dichterbij komt. Om op de dag van vertrek een drama op Schiphol te voorkomen hebben we een taxi genomen vanaf mijn ouders hun huis. Je kunt natuurlijk niet verkopen dat we een leuk avontuur tegemoet gaan als iedereen gaat staan te huilen op Schiphol. 

Inmiddels zijn we precies een maand op Aruba en beginnen de puzzelstukjes eindelijk weer een beetje op zijn plaats te vallen. De rust is wedergekeerd en ook de regelmaat pakken we langzamerhand weer op. Reinheid is nooit het belangrijkste punt geweest, maar we doen onze best!

Zonnige groetjes van Aruba! 

Tags: emigreren
Gelieve de getallensequens in het hiernavolgende tekstveld in te voeren

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

  • Nieuwsgierig

    Hallo
    Wat leuk om je zo te volgen. Ik hoop dat er nog meer komt.