• ✔ Voor 12.00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • ✔ Gratis verzending vanaf EUR 40,-
  • ✔ Gratis kleinigheidje bij iedere bestelling

Vakantie checklist: Wat neem je mee op vakantie met een baby en peuter?

Vakantie checklist: Wat neem je mee op vakantie met een baby en/of peuter?

Ga jij dit jaar voor zon, zee, strand of juist een actieve vakantie? Nu het gezin een kleintje rijker is, moet je toch anders de koffers pakken dan dat je vroeger deed. Want ja, wat neem je mee op vakantie met een baby? Het is een lastige afweging, want het liefst neem je alles mee voor de kleine spruit. Helaas zitten de auto en koffer al snel vol, dus je zal afwegingen moeten maken tussen wat écht belangrijk is en wat gewoon handig is op vakantie. Wij hebben dé ultieme checklist* voor je gemaakt zodat jij er zelf niet over na hoeft te denken. 

Wat neem je mee voor onderweg?

Neem in elk geval niet te veel mee. Veel producten kun je ook op de vakantiebestemming kopen, wat weer ruimte scheelt in de koffer. Luiers, crèmepjes en een grote verpakking zonnebrand vind je in elke willekeurige supermarkt. Zo hoef jij niet met al die spullen te slepen. Neem gewoon de luiers mee die je onderweg nodig hebt in je handbagage en een kleine verpakking zonnebrand. Wanneer je flesvoeding geeft, is het ook fijn om een thermosfles met heet water in je tas te stoppen. Zo kun je, als je in de file staat, jouw kleintje tóch makkelijk de benodigde voeding geven. Knijpfruitjes zijn ook ideale zoethouders om makkelijk door te geven naar de achterbank.

Wat neem je voor onderweg mee met een autovakantie?

Wanneer je op autovakantie gaat, kun je je al weken van tevoren druk maken over hoe je die lange reis gaat overleven. Wat nou als jouw baby alleen maar aan het huilen is en jouw peuter alleen maar dingen door de auto gooit en steeds roept dat hij eruit wil. Zorg dat je altijd de mogelijkheid hebt om ergens te overnachten. Een hotel boeken van tevoren is wel zo relaxt. Je krijgt dan onderweg geen stress en je hoeft niet in alle haast nog een accommodatie te vinden waar je met het hele gezin terecht kunt. Zorg ook voor genoeg eten (snacks) onderweg. Gesneden stukjes fruit, pakjes drinken (met houdertje) en crackers zijn altijd goed. Eten houdt baby’s en kids altijd tevreden. Met je peuter of kleuter kun je al leuke spelletjes doen onderweg. Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet, autobingo of liedjes zingen zijn leuk vermaak. Als je elke twee uur stopt, kun je lekker de benen strekken en een rondje lopen. Ook is het leuk om na elke stop een klein cadeautje aan je kind(jes) te geven. Bij budgetwinkels hebben ze een heel scala aan goedkoop speelgoed wat gegarandeerd voor uren vermaak zorgt.

Wat neem je voor onderweg mee met een vliegvakantie?

In het vliegtuig kun je gelukkig jouw kleintje op schoot houden, dan is het al snel goed. Wél is het fijn om wat zoethoudertjes in je tas te hebben. Denk hier ook weer aan de cadeautjes, snacks en drinken. Als een vliegtuig opstijgt kan het pijn doen aan de oortjes, dus het is fijn om ergens op te kauwen. Een bijtring of speen zijn een uitkomst. Zo springen de oortjes open. Voor kleine baby’s is voeden fijn, dit houdt ze rustig en tevreden. 

Hydrofiel is een echte must-have

Het is fijn voor jouw kleintje om in en onder eigen spulletjes te slapen. Kies bij warme bestemmingen voor luchtig beddengoed. Hydrofiele dekentjes en slaapzakjes zijn ademend, nemen vocht makkelijk op en zijn dun. Zorg dat je een stapeltje hydrofiele multidoeken meeneemt. Deze extra grote hydrofiele doeken zijn multifunctioneel. Ze kunnen gebruikt worden als handdoek (aan het strand), als slab, als hoeslaken, als knuffeldoek en onderlegger voor het verschonen als je onderweg bent. Een hydrofiele badponcho is ideaal om in de strandtas te doen. Zo kan jouw kleintje snel en warm opdrogen.

Klik op de afbeelding of hier om de checklist te bekijken!

 * We hebben deze checklist en blog met liefde samengesteld. Jollein kan echter niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele items die wél nodig bleken tijdens de vakantie, maar niet verwerkt waren in deze blog en/of op de checklist.

Gelieve de getallensequens in het hiernavolgende tekstveld in te voeren

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.