• ✔ Voor 12.00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • ✔ Gratis verzending vanaf EUR 40,-
  • ✔ Gratis kleinigheidje bij iedere bestelling

Wij nemen je mee in de weg naar onze nieuwe collectie – Deel 1 -

-         Blog wij nemen je mee in de weg naar onze nieuwe collectie - Deel 1 -

Sinds 2018 heeft Jollein ook kleding in het assortiment. Iets waar we allemaal met smart naar hebben uitgekeken. Mooie items van biologisch katoen met trendy prints en fijne basics. De kledingcollectie bestaat, net als onze reguliere items, uit meerdere collecties. Elke collectie heeft een unieke print of samenstelling die onderling ook leuk zijn om te mixen en matchen, bijvoorbeeld een gebreid basic vestje met een broekje met print. Alles kun je met elkaar combineren. De kleding is verkrijgbaar in drie maten: 50/56, 62/68 en 74/80. Daarmee geschikt voor baby’s tot ongeveer één jaar. Maar hoe ontstaat een kledingcollectie en waar wordt alles uitgedacht. Onze ontwerpster Janine vertelt jullie er graag meer over.

Janine, jij werkt nu al een tijd op de afdeling development bij Jollein. Kun je eens iets over jezelf vertellen en over je achtergrond?

Samen met mijn man en zoontje van 2 jaar wonen wij in een verbouwde woonboerderij met een B&B. Vanaf jongs af aan wist ik dat ik bezig wilde zijn met kleding. Ik heb Fashion & Management gestudeerd aan het AMFI in Amsterdam. In de eerste instantie om de Inkoop richting op te gaan maar ik kwam er gaandeweg achter dat ik de creativiteit miste. Bij Jollein kan ik al mijn creativiteit kwijt! 

Hoe kom je op ideeën voor nieuwe prints en designs?

We maken gebruik van Pinterest, tijdschriften, bezoeken beurzen, bekijken trendboeken en kijken om ons heen wat andere (baby) merken doen.

Teken je alle designs zelf of wordt dat door een externe partij gedaan?

Momenteel worden alle designs door ons zelf ontworpen. Ik vind het fantastisch om zelf prints te tekenen met Illustrator en hoe leuk is het om dit later op de kleding te zien!

Hoe weet je welke kleuren en materialen het goed gaan doen in het komende seizoen?

We kijken naar de nieuwe ontwikkelingen op de markt. Dit doen we op het gebied van baby- en kinderkleding maar we kijken ook naar bijvoorbeeld damesmode en interieurtrends.

Hoe verloopt het contact met de leveranciers en hoe maak je duidelijk wat en hoe je een product precies wil hebben?

We hebben goed contact met onze leveranciers. Voor elk product maken we een producttekening, hierin staan alle details die de leverancier nodig heeft om het product te maken, denk hierbij ook aan de kleine details zoals labels en stiksel kleuren. Met al deze informatie heeft de leverancier een goed beeld van het product.

Kun je vertellen wat de route is die een product aflegt vanaf het idee tot aan de verkoop?

Heb je even tijd? Dat is een lange route voordat een product in de winkel ligt! Dit varieert van een half jaar tot een jaar. Na het ontwerpen van de collectie vragen we de kleuren en prints bij de leveranciers op. Bij de kleding is de pasvorm erg belangrijk, hier steken we veel tijd in en we laten baby’s de kleding passen zodat we zeker weten dat het goed zit. Als de maten goed zijn, en de stoffen zijn geverfd of bedrukt dan kan de leverancier starten met de productie. Na de productie zal de collectie verscheept worden en komt het vervolgens terecht in ons magazijn. Vanuit het magazijn gaat het naar de winkels en webshops toe.

Wat vind je belangrijk in producten voor baby’s? Zijn er dingen waar je expres rekening mee houdt?

We vinden het belangrijk dat de pasvorm goed is en dat de kleding makkelijk aan- en uit te trekken is. Daarnaast houden we rekening met de Europese normen op het gebied van veiligheid, denk hierbij aan niet te lange koordjes. Wat ik zelf ook belangrijk vind, is dat de kleding goed gecombineerd kan worden met andere items uit de collectie. Daar houden we nu in de wintercollectie extra rekening mee!

Wat vind je het leukste aan je werk?

Mijn baan is afwisselend, het ene moment heb ik contact met de leverancier over labdips (kleurstalen) en het andere moment ben je een fotoshoot aan het voorbereiden. We brainstormen veel over de nieuwe collecties en helpen elkaar waar het nodig is. We hebben een leuk team!

Tot slot, wij zijn natuurlijk erg benieuwd naar de nieuwe collectie. Wat is jouw favo item of collectie en waarom?

Moeilijk om te kiezen maar mijn favoriete collectie van de winter is de Lama! Deze is perfect te combineren met de gebreide collectie (Pretty knit) Daarnaast vind ik de kleuren en de prints van de  Circus collectie ook helemaal geweldig.

 

 

 

Gelieve de getallensequens in het hiernavolgende tekstveld in te voeren

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.