• ✔ Voor 12.00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • ✔ Gratis verzending vanaf EUR 40,-
  • ✔ Gratis kleinigheidje bij iedere bestelling

Wij nemen je mee in de weg naar onze nieuwe collectie – Deel 2 -

-       Blog wij nemen je mee in de weg naar onze nieuwe collectie -Deel 2 -

Onze nieuwe collectie

Bij Jollein brengen wij elk jaar een nieuwe collectie uit. Deze collectie bestaat uit meerdere collecties met veel leuke thema’s. Dit jaar krijgen wij maar liefst 600 nieuwe producten die voortkomen uit acht nieuwe collecties. We lanceren de nieuwe collectie altijd in september voor onze zakelijke klanten op de Kind & Jugend beurs in Keulen. Maar hoe ontstaat zo’n nieuwe collectie en wat komt erbij kijken? Eén van onze designers, Tanya, vertelt je er meer over.

Tanya, jij werkt al een aantal jaren op de afdeling Development bij Jollein. Kun je eens iets over jezelf vertellen en over je achtergrond?

Ik heb een mode commercie opleiding afgerond en mijn bachelor Communication & Multimedia design behaald. Nu werk ik bijna drie jaar als designer voor Jollein (Wauw, wat is de tijd gevlogen!). Een veelzijdige functie waar ik al mijn creativiteit in kwijt kan. Creëren voor de kleinsten en hun ouders is héél leuk!

Hoe kom je op ideeën voor nieuwe prints en designs?

Ik kijk veel om mijn heen, bezoek beurzen en winkels en bekijk trendvoorspellingen op het internet. Dit vertaal ik uiteindelijk naar een print, stof of product geschikt voor baby’s en/of kids.

Teken je alle designs zelf of wordt dat door een externe partij gedaan?

Ja, ik teken veel zelf maar ook mijn collega’s zijn goed in prints maken. Lukt het niet dan kunnen we altijd uitwijken naar een externe grafisch vormgeefster. Zij weet altijd precies de print te maken hoe wij hem in gedachten hebben. Super fijne samenwerking!

Hoe weet je welke kleuren en materialen het goed gaan doen in het komende seizoen?

Het is altijd een gok of iets het goed gaat doen. We ontwikkelen immers een jaar voorruit. Jollein is een commercieel & trendvolgend merk wat betekent dat we ook inhaken op bestaande trends. Dat kan een kleur of een print zijn. De kans dat het goed gaat is dan groter. Toch kriebelt het altijd om ook ‘out of the box’ te gaan. Vernieuwend te zijn. Dan is het altijd afwachten hoe het wordt ontvangen!

Hoe verloopt het contact met de leveranciers en hoe maak je duidelijk wat en hoe je een product precies wil hebben?

Ik heb dagelijks contact met onze leveranciers en zij zijn betrokken van het begin- tot eindproduct. Samen zorgen we ervoor dat er een goed product op de markt komt. Voor we het product gaan samplen kiezen/ontwerpen wije de juiste stoffen, prints en kleuren. We maken uiteindelijk een uitgebreide tekening en schrijven alle informatie op die de leverancier moet weten. Dit heet een producttekening.

Kun je vertellen wat de route is die een product aflegt vanaf het idee tot aan de verkoop?

Dit proces is heel lang en bestaat uit verschillende ‘kleine’ processen. Een korte versie? We beginnen met het kiezen van de stijl/print/stof en bedenken hier een collectie omheen. Vervolgens laten we samples maken van alle producten en moeten alle details van garen kleur, ritsen en merklabels uitgekozen en goedgekeurd worden. Wanneer het product goedgekeurd is, laten we het produceren. Dan zorgen we dat de juiste verpakking om het product heen komt en dat het in het ons magazijn terecht komt. Van de samples maken wij productfoto’s en we organiseren een leuke fotoshoot. Deze foto’s komen op de webshop, social media en bij retailers terecht om te gebruiken.

Wat vind je belangrijk in producten voor baby’s? Zijn er dingen waar je expres rekening mee houdt?

Veiligheid staat natuurlijk op nummer één en daarnaast is comfort ook belangrijk. Over elk product dat door mijn handen gaat wordt nagedacht. 

Wat vind je het leukste aan je werk?

Mijn werk is ontzettend veelzijdig! Om de twee maanden zit ik in een ander proces met andere werkzaamheden. Daarbij kan ik mijn creativiteit volledig kwijt binnen deze functie maar ook binnen Jollein als bedrijf.

Tot slot, wij zijn natuurlijk erg benieuwd naar de nieuwe collectie. Wat is jouw favo item of collectie en waarom?

Ik kan niet eentje kiezen…! Mijn favoriete collectie dit jaar is de Rib collectie. Ik ben dol op de rib structuur en we hebben nieuwe kleuren ingezet, zoals oker. Heel vrolijk! Mijn favoriete product is de zachte lama knuffel. De lama is heel hip op dit moment en hij ziet er zo grappig uit! Ook hebben we nieuwe klamboes en sluiers in de collectie, gemaakt van katoen. Ze hebben een vintage uitstraling, heel mooi! Ik sluit af met mijn favoriete kleur en dat is blush pink. Het is een roze kleur met een warme ondertoon. Je vindt blush pink o.a. terug in de Fancy knit collectie.

Tags: inspiratie
Gelieve de getallensequens in het hiernavolgende tekstveld in te voeren

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.