• ✔ Voor 12.00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • ✔ Gratis verzending vanaf EUR 40,-
  • ✔ Gratis kleinigheidje bij iedere bestelling

Wij nemen je mee in de weg naar onze nieuwe collectie – Deel 3 -

Marianne, jij werkt al een aantal jaren op de afdeling development bij Jollein als designer en styliste. Kun je eens iets over jezelf vertellen en over je achtergrond?

Mijn naam is Marianne Cornelissen, 27 lentes jong en creatief. Ik heb een leuke vriend en we hebben net ons eerste huis gekocht. Ik ben afgestudeerd als allround stylist aan Akademie Vogue in Amsterdam en heb de nodige ervaring opgedaan bij grote internationale bedrijven. Met mijn passie voor het signaleren van trends, het stylen én ontwerpen zit ik bij Jollein op de juiste plek. Geen dag is hier hetzelfde en ik vind het super leuk dat de werkzaamheden zo afwisselend zijn.

 Hoe kom je op ideeën voor nieuwe prints en designs?

Dit bedenken we met ons team, het is elk jaar weer een uitdaging. Ik vind het erg leuk om ideeën uit te werken! Het is verschillend hoe we echt op ideeën komen. Hiervoor kijken we op internet, op inspirerende beurzen, maar bijvoorbeeld ook wat de trends in de mode- en interieurbranche zijn.

Teken je alle designs zelf of wordt dat door een externe partij gedaan?

Dit doen mijn collega’s en we hebben hiervoor ook een dame die dit super goed kan. Hier leggen we ook wel eens een aanvraag neer.

 

Hoe weet je welke kleuren en materialen het goed gaan doen in het komende seizoen?

We kijken naar trends en kleurbepalingen die voor een seizoen door trendwatchers vast worden gelegd. En dan kijken wij natuurlijk weer of het bij ons past als merk, maar ook of het bij baby’s en kids past! Soms vinden we zelf een kleur heel erg leuk en dan verwerken wij die weer in een collectie.

 

Hoe verloopt het contact met de leveranciers en hoe maak je duidelijk wat en hoe je een product precies wil hebben?

Vaak verloopt het contact goed, de éne leverancier begrijpt het soms net iets sneller als de ander. We maken producttekeningen waarin we al een heleboel duidelijk maken over hoe een product eruit moet gaan zien. Verder doen we rest via mail of via een sample fase. Dit is een fase waarin we kleurstalen en prints ontvangen van de leverancier om zo te kijken of het is wat we precies in gedachten hebben. Mochten er bij de leverancier dan nog onduidelijkheden zijn dan sturen wij een voorbeeld op.

Kun je vertellen wat de route is die een product aflegt vanaf het idee tot aan de verkoop?

Dit is een héle lange weg. Het begint bij het idee, dit wordt door onze afdeling uitgewerkt tot een ontwerp. Vervolgens wordt het artikel aangemaakt in het systeem, krijgt het een eigen naam en worden er foto’s van gemaakt voor onze klanten. Als het nieuwe product binnenkomt voeren wij een kwaliteitscontrole uit. Na goedkeuring van onze afdeling krijgt het nieuwe artikel een locatie in het magazijn en bestelt de klant het product bij onze orderadministratie of op onze website. Het artikel wordt gepakt en gereed gemaakt voor verzending.

Wat vind je belangrijk in producten voor baby’s? Zijn er dingen waar je expres rekening mee houdt?

Ik vind de veiligheid echt heel belangrijk. Het zijn natuurlijk nog maar baby’s! Daarnaast moet het product een mooie en goede uitstraling hebben.

Wat vind je het leukste aan je werk?

Echt alles! Géén dag is het hetzelfde! Mijn collega’s en ik vullen elkaar goed aan en er zijn altijd weer nieuwe leuke projecten om aan te werken.

Tot slot, wij zijn natuurlijk erg benieuwd naar de nieuwe collectie. Wat is jouw favo item of collectie en waarom?

 Ik ben een type die niet kan kiezen. Zoveel collecties en producten zijn mooi. We hebben hier als team een jaar aan gewerkt met veel tijd en aandacht. Daardoor is alles mooi. Al moet ik wel zeggen, ik heb nu al weer zin in de nieuwe collectie die we nu al aan het ontwerpen zijn!

 

Tags: inspiratie
Gelieve de getallensequens in het hiernavolgende tekstveld in te voeren

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.