• ✔ Voor 12.00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • ✔ Gratis verzending vanaf EUR 40,-
  • ✔ Gratis kleinigheidje bij iedere bestelling

Zwanger: Estelle deelt haar bijzondere verhaal

 EstelleIVPKgitco47IG

Estelle kreeg in haar puberteit te horen dat zij misschien wel nooit kinderen zou kunnen krijgen. Dit was een zware klap, want zij had die wens wel. Toen ze haar man Wesley ontmoette besloten zij om het tóch te proberen en rond hun bruiloft stopte ze met de pil. Nu hebben Estelle en Wesley twee gezonde meiden en verliepen de zwangerschappen soepel. Lees hier het verhaal van Estelle.

Mijn man Wesley (toen 29) en ik (toen 24) waren net anderhalve maand eerder getrouwd. Wij woonden toen nog tijdelijk bij mijn ouders in omdat ons nieuwe huis nog gebouwd werd. Niet de meest ideale situatie als pasgetrouwd stel, maar het was even niet anders. Op deze manier konden wij namelijk sparen voor het geval dat wij toch ooit onverwachts een kindje zouden krijgen.

“Ik werd op een gegeven moment ook niet meer ongesteld en toen pas drong het tot me door: mijn allergrootste wens zal misschien wel nooit in vervulling gaan.”

 Ja, onverwacht. Rond mijn zestiende is mij namelijk verteld dat ik simpelweg geen kids zou kunnen krijgen, of in ieder geval erg moeilijk en niet op natuurlijke wijze. De oorzaak was dat ik een infectie had die ik nooit heb opgemerkt en die dus veel te lang heeft kunnen door ‘broeien’. Ik was niet ziek, ik had geen pijn. Pas toen ik wat ongemakkelijke steken en krampen voelde en naar de huisarts ben gegaan toen dit wel erg lang aanhield, bleek dus dat ik al waarschijnlijk maanden met die infectie rondliep. Ik werd op een gegeven moment ook niet meer ongesteld en toen pas drong het tot mij door: mijn allergrootste wens zal misschien wel nooit in vervulling gaan, ik zal waarschijnlijk nooit moeder worden. Ik heb hier erg veel last van gehad. Ik was toen nog jong en moest helemaal niet aan kinderen krijgen denken op dat moment, maar van kleins af aan wist ik al wel dat ik kinderen wilde. Het heeft mij zeker een aantal jaren gekost om dit een plekje te geven en uiteindelijk is dat mij gelukt.

“Toen wist ik het: Dit is de ware!”

Ik had al mijn life goals overboord gegooid en nieuwe plannen voor mezelf gemaakt. Toen ontmoette ik Wesley. Geen liefde op het eerste gezicht maar uiteindelijk de liefde van mijn leven. Toen ik merkte dat het serieus begon te worden tussen ons heb ik hem het hele verhaal verteld. Gewoon omdat ik vond dat hij daar recht op had. Wesley reageerde heel erg begripvol en vond het natuurlijk vreselijk, maar dan vooral voor mij. Hij zei letterlijk: ‘’Als dit voor mij een reden zou zijn om niet met jou verder te gaan, ben ik jou niet waard.’’ Toen wist ik het: dit is de ware!

“Ik rukte kwaad de zwangerschapstest uit zijn handen en liep stampvoetend naar de badkamer.”

Nu weer terug naar waar ik dit verhaal begon: vrijdagochtend, 2 oktober 2015. Wesley en ik waren net anderhalve maand getrouwd toen hij er op stónd dat ik een zwangerschapstest moest doen. Ik slikte al die jaren voor de zekerheid de pil en wij vonden het iets symbolisch dat ik daarmee zou stoppen met de huwelijksnacht. Na een jaar zouden wij dan kijken wat onze mogelijkheden zijn voor het krijgen van een kindje. Zo gezegd, zo gedaan. Al snel voelde ik mij niet goed. Ik was moe (lees; chagrijnig), af en toe wat misselijk en ik kreeg huidproblemen. Wesley wist het zeker: ik was zwanger, en aangezien het 2 oktober was (de dag voor Leidens Ontzet, dus een feestavond) vond hij dat ik meteen een test moest doen i.v.m. de alcohol die altijd rijkelijk vloeit op zo’n avond. Ik vond het onzin en werd zelfs kwaad. Hij wist toch dat dit zo goed als onmogelijk was? Stop met valse hoop geven! Dit schreeuwde ik naar hem in mijn hoofd. In plaats van dit ook daadwerkelijk uit te spreken, rukte ik kwaad de zwangerschapstest uit zijn handen en liep stampvoetend naar de badkamer. 

Daar zat ik dan, plassend over een staafje die mij het antwoord ging geven op wat ik allang wist. Het duurde even voordat de uitslag op het schermpje duidelijk werd dus ik legde de test neer en waste mijn handen. In mijn ooghoek zag ik dat dat er iets op het schermpje was komen te staan. Op dat moment kreeg ik toch een beetje de kriebels. Ik pakte de test op, zuchtte diep en opende voorzichtig één van mijn ogen. Nog geen seconde later puilde mijn beide ogen bijna uit van ongeloof. Twee – drie weken zwanger. Dat stond er toch echt. Ik rende huilend naar Wesley toe; hij dacht dat het tranen van verdriet waren en hij verontschuldigde zich omdat hij mij die test had laten doen. Blij liet ik hem de test zien en de blik in zijn ogen vergeet ik nooit meer. Wonderen bestaan.

“De baby groeide goed en was helemaal gezond.”

Nooit zijn wij erachter gekomen hoe het nou kon dat ik zo snel en natuurlijk zwanger was geworden. Buiten de bekkeninstabiliteit die vanaf een week of achttien opkwam had ik een hele goede zwangerschap. De baby groeide goed en was helemaal gezond. Helaas ging het aan het einde van mijn zwangerschap ineens de verkeerde kant op. Niet met de baby, maar met mij…

 Ik was ongeveer 36 weken zwanger toen ik steeds bloed verloor en flauwviel. Keer op keer gingen wij naar het ziekenhuis waar ik aan de monitor gelegd werd en steeds bleek er niks aan de hand te zijn. Mijn voeten waren inmiddels waterbedden geworden van het vocht en alles deed mij zeer, waardoor ik niks meer kon. Ik was dan ook 25 kilo aangekomen door al dat vocht. Ik begon mij met de minuut slechter te voelen waardoor ze met 38 weken besloten dat ze mij met 39 weken in gingen leiden. Wat een opluchting! Ik liet alles los en kon enigszins een beetje relaxen. 

“Ze was de mooiste en liefste baby die ik ooit had gezien en voelde liefde die ik nooit eerder had gevoeld.”

 Diezelfde nacht, 29 mei 2016, braken mijn vliezen en zeven uurtjes later was onze lieve kleine Kensi er. Ze was de mooiste en liefste baby die ik ooit had gezien en ik voelde liefde die ik nooit eerder had gevoeld. Nu is Kensi alweer bijna drie jaar oud en is ze op 9 september 2018 grote zus geworden van onze tweede dochter en wondertje Jessi. Wij hebben dus twee prachtige, gezonde en gelukkige dochters terwijl wij jarenlang dachten dat dit ons niet op de natuurlijke manier zou overkomen. Beide keren was ik meteen zwanger en beide keren heb ik, op het einde na, twee top zwangerschappen en snelle bevallingen gehad.

 

Tags: zwanger
Gelieve de getallensequens in het hiernavolgende tekstveld in te voeren

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.