• ✔ Voor 12.00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • ✔ Gratis verzending vanaf EUR 40,-
  • ✔ Gratis kleinigheidje bij iedere bestelling

Patty was zwanger van een tweeling

In december 2016 stopte ik met het slikken van de pil. Na verhalen gehoord te hebben dat zwanger worden wel langer dan een jaar kan duren, had ik mij daar min of meer op ingesteld. Maar niets was minder waar, na zes weken had ik al een positieve zwangerschapstest! Dit hadden wij niet verwacht, zo snel al.

De eerste echo

Wij hadden net ons eerste koophuis gekocht waar nog veel aan moest gebeuren. De eerste echo viel in dezelfde week als die van het krijgen van de sleutel van het huis. Met redelijk klamme handjes stapte wij de verloskundigenpraktijk binnen. We liepen het kamertje binnen waar ik direct plaats mocht nemen op de bank. Ik mocht mijn broek uitdoen, er kwam een beetje gel op mijn buik en daar was het eerste beeld. “Oh,” zei mijn partner, “Het zijn er twee, hè?”

Ik zag nog niks want de verloskundige was het beeld nog aan het scherpstellen. “Ja, het zijn twee kindjes, gefeliciteerd!” Wauw, dus toch! Een tweeling. Tranen van geluk liepen over mijn wangen.

Tweelingen komen voor in mijn familie, mijn opa is een twee-eiige tweeling en het schijnt dat dit een generatie overslaat. Van tevoren hebben we hier ook wel grapjes over gemaakt, dat het echt iets voor ons zou zijn om gelijk zwanger te zijn van twee kindjes.

 1HmlVokEApMpB1

Gender reveal party

Langzaam maar zeker drong het tot ons door, we krijgen niet één kindje maar twee. Hoe bijzonder! Onze eerste prioriteit lag bij het opknappen van het huis, daarna gingen wij wel voor de baby’tjes shoppen. Uiteraard was ik al wel van alles aan het uitzoeken en ideeën aan het zoeken op Pinterest.

Ik tikte de 16 weken aan en begon al een aardig buikje te krijgen. Deze week hadden wij de geslachtsecho. Omdat er in ons huis nog geen party mogelijk was, hielden wij de gender party bij mijn ouders thuis. Wij wilden het tijdens de geslachtsecho niet weten en hebben expres gewacht tot het feestje, zo was het voor ons net zo’n verrassing!

Er stonden twee grote dozen op tafel met baby A en baby B. Nu nog wachten tot iedereen er is en dan kunnen die dozen open, want man, wat was ik zenuwachtig! En of het mij uitmaakte of ik jongens, meisjes of een jongen en meisje kreeg? Nee, dat interesseerde mij eigenlijk niet zo heel veel. Wel zou ik een jongen en meisje heel leuk vinden.

 Toen iedereen er was kon het feestje echt beginnen. Mijn partner en ik openden tegelijkertijd een doos. Roze én blauwe ballonnen vlogen ons om de oren en wat waren we allemaal blij. We hebben een heel leuk feestje gehad en nu kon ik écht beginnen met shoppen.

20AyGf9IHGM8dw

Zwangerschapskwaaltjes

Mijn zwangerschap verliep verder prima. Maar als elke zwangere vrouw had ik natuurlijk ook last van een kwaaltje. Zwanger zijn midden in de zomer was niet erg prettig. Ik denk serieus dat ik 10 kg vocht vasthield: mijn voeten, benen, handen, alles was opgezet. Mijn slippers en ik waren dan ook best friends. Normale schoenen dragen ging echt niet!

Op de bank hangen was zo’n beetje het enige wat comfortabel was. 20 series op Netflix en 100 bakken druiven verder (ja, dit was mijn craving, met nog 10 andere dingen, OEPS!) besloot ik toch de laatste weken niet meer zo veel op de bank te hangen en nog wat te ondernemen in hoeverre dit nog kon, want die buik is aardig aanwezig nu.

3vaCIlGGQjPID7

Verlof

Gelukkig mag je als je in verwachting bent van een tweeling eerder met verlof, 10 weken i.p.v. 6 weken van tevoren. En geloof me, daar ben je echt aan toe! Nog even de laatste puntjes op de “i” in de babykamer (ze slapen op dezelfde kamer), de laatste spulletjes kopen, lunchen met een vriendin en dan toch weer op die bank hangen.

Ik ging al om de twee à drie weken naar de gynaecoloog maar dit werd in mijn laatste weken elke week of soms 2x per week. Vanaf week 35 heb ik aangegeven dat ik het erg zwaar vond en amper de deur uitging omdat dit gewoon niet lukte. Elke week stuurde de gynaecoloog mij weer naar huis, tot grote ergernis van mij! Ik snapte het, je kindjes groeien het beste in je buik dus ik nam het uiteraard voor lief, wel met een zak popcorn en Netflix. ?

Eindelijk, in de 38ste week was het zo ver. Ik was zo aan het einde van mijn latijn dat besloten werd dat ze mij gingen inleiden. Finally! Na 38 weken en vier dagen zijn onze prachtige kindjes gezond ter wereld gekomen. 

Tags: tweeling
Gelieve de getallensequens in het hiernavolgende tekstveld in te voeren

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.