• ✔ Voor 12.00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • ✔ Gratis verzending vanaf EUR 40,-
  • ✔ Gratis kleinigheidje bij iedere bestelling

Zwanger - Giulia raakte in verwachting tijdens de verbouwing van hun droomhuis

Hoe kwam je erachter dat je zwanger was?

Ik voelde mij al een paar dagen een beetje misselijk en op woensdagavond zelfs ronduit belabberd. Op donderdagochtend besloot ik daarom maar een test te doen. In theorie was het nog veel te vroeg, maar wie weet. Ik gebruikte een goedkope strip en zag een licht streepje. Ik wilde het zo graag dat ik mezelf vast voor de gek aan het houden was. De rest van de dag liet ik het dus los, maar ik besloot dat als ik mij morgen nog zo belabberd zou voelen, ik weer een test zou mogen doen. De volgende dag voelde ik mij beter, maar toch knaagde er iets aan mij. Ik besloot die ochtend weer te testen en dit keer een duurdere test te gebruiken. Ik probeerde mij niet blind te staren op de test maar toch zag vanuit mijn ooghoeken de tekst in beeld komen: ‘zwanger’. Ik schoot letterlijk achterover op de wc en was net bekomen van de schrik toen er in beeld kwam: 1-2 weken. Spontaan begon ik te lachen en te huilen tegelijkertijd. Ik fluisterde naar mezelf: 'ik ben zwanger, ik ben gewoon zwanger'. 

Heb je last van kwaaltjes?

Rond een termijn van zes weken voelde ik mij niet helemaal fit. Ik kreeg last van zwangerschapsmisselijkheid. Dit hield een tijdje aan, maar gelukkig was ik er rond tien weken helemaal weer vanaf! Ik mocht mij wat betreft al die zwangerschapskwaaltjes uit het eerste trimester waarover je de meest heftige verhalen leest echt in mijn handjes knijpen. Bij de verloskundige gaf ik zowel met 8, 10 en 12 weken aan dat ik nergens last van had, ik voelde mij zo goed! Daardoor was ik wel telkens bang dat er iets mis was met de baby maar gelukkig ging daar ook alles goed mee.

Aan mijn uiterlijk merkte ik wel wat veranderingen die tot op heden standhouden: mijn haren vallen minder uit, mijn nagels groeien sneller en mijn huid is ongelofelijk onrustig. Verder ben ik af en toe misselijk en rond de 10 weken had ik wat meer last van vermoeidheid. Helaas kreeg ik rond een termijn van twintig weken erge bekkenpijn, hier heb ik nog steeds veel last van. Wanneer ik voldoende rust neem is de pijn goed te doen.

Wilden jullie het geslacht weten?

Ja zeker! Voor ons was het het belangrijkste dat de baby gezond is. Het geslacht maakt ons helemaal niet uit. Wel hadden wij een voorgevoel dat het een meisje zou zijn en dit bleek ook te kloppen. Wij hebben er een speciaal moment van gemaakt door een gender reveal feestje te geven voor onze familie. Nu ik het geslacht weet besef ik mij nog meer dat er een baby op komst is.

Wanneer voelde je de baby voor het eerst bewegen?

Vanaf ongeveer zeventien weken voelde ik af en toe wat gefladder en plopjes. Ik twijfelde eerst of het de baby was of iets anders, maar inmiddels weet ik wel zeker dat zij het is geweest. Rond 21 weken voelde ik al echte shopjes in de buik. Nu ik aan het einde van mijn zwangerschap zit is het meer gewurm in de buik, dan zie ik alles op en neer bewegen.

Hoe ervaar jij jouw zwangerschap?

Tot nu toe ervaar ik het als een wonderlijk proces, met veel emoties, spanningen en momenten om naar uit te kijken. Vanaf 20 weken moeten we regelmatig naar het (academische) ziekenhuis voor extra onderzoeken omdat het hoofdje van ons meisje kleiner is dan gemiddeld en ik heb inmiddels ook een paar keer aan de CTG gelegen wegens minder beweging of een hoge bloeddruk. De eerste keer dat we slecht nieuws kregen, dat was met de 20-wekenecho, was ik compleet uit het veld geslagen. Inmiddels ben ik er wel aan gewend dat er wat hobbels in deze zwangerschap zitten, maar ik heb er alle vertrouwen in dat ons meisje sterk is en dat wij over een week of drie (hoewel ik stiekem denk dat ze eerder komt) een kerngezonde, hele eigenwijze maar ook prachtige en lieve dochter in onze armen hebben! 

Hoe is het om een huis te verbouwen terwijl je zwanger bent?

Inmiddels kan ik mij er gelukkig wel bij neerleggen dat sommige plekjes in huis nou eenmaal nog niet helemaal af zijn. Manlief heeft ook maar één paar handen en ik kan steeds een beetje minder, dus moet ik ook maar wat minder eisen stellen. Gelukkig heb ik daar nu zeer goede compensatie voor gevonden: de babykamer! Sinds een paar dagen is de babykamer geen ‘klushok’ meer, maar een kale kamer vol met babyspullen. De meubeltjes zijn binnen en tussen alle andere klussen door zetten wij deze in elkaar. Over een paar dagen kan ik eindelijk gaan inrichten! 

Opruimen vond ik altijd wel al heerlijk, maar poetsen? Dat is dus absoluut niet mijn favoriete bezigheid. En dat zal het ook nooit worden, of mijn nesteldrang moet opeens wel hele vreemde vormen aan gaan nemen. Toch kan ik er nu wel van genieten om een uur lang los te gaan op de keuken en die stukje voor stukje te ontdoen van alle onverklaarbare vetspetters die van de vorige bewoners zijn blijven plakken. We zijn er nog láng niet, maar beetje bij beetje wordt ons huis steeds meer een thuis!

 

Tags: zwanger
Gelieve de getallensequens in het hiernavolgende tekstveld in te voeren

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.