• ✔ Voor 12.00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • ✔ Gratis verzending vanaf EUR 40,-
  • ✔ Gratis kleinigheidje bij iedere bestelling

Duurzaamheid en kwaliteit

Clevercare

Misschien is het je al opgevallen; in de waslabels van onze babykleding en textiel staat het Clevercare logo. Onder babykleding vallen bijvoorbeeld rompertjes en broekjes en onder textiel slaapzakken, dekens, lakens etc. Alle producten gemaakt van textiel! Je herkent het logo aan een bloemetje met een linkje naar clevercare.info. Clevercare geeft tips voor het zuinig, slim en milieuvriendelijk onderhouden van je kleding en textiel. Graag delen wij deze tips met jou! Je kunt op www.clevercare.info/nl meer informatie vinden.

1.       Was het product niet te vaak

Uit verschillende studies is gebleken dat textiel vaker dan nodig wordt gewassen in de wasmachine. Clevercare geeft als tip om de producten na elk gebruik te luchten om ze op te frissen en vlekken handmatig te verwijderen. Met het verminderen van het aantal wasbeurten wordt jouw co2-voetafdruk actief verminderd!

2.       Was het product op lage temperaturen

De temperatuur die op het was etiket staat, is de hoogst toegestane temperatuur. Zestig graden is alleen nodig wanneer een product erg vies is of wanneer je bacteriën wilt doden. Je kleding kun je bijvoorbeeld vaak op een temperatuur van 30 graden wassen.

3.       Droog het product aan de waslijn

Een product laten drogen aan de waslijn heeft alleen maar voordelen: het bespaart energie, de kleren blijven makkelijker in vorm en ze verslijten minder.

4.       Strijk het product alleen als het echt nodig is

Strijken is niet alleen veel werk, het kost ook energie. Als je de gewassen producten gelijk ophangt kun je de kreukvorming beperken. Je kunt het product ook in de badkamer hangen: door de warme stoom die vrijkomt tijdens het douchen worden kreuken en plooien verminderd.

Het is belangrijk om altijd de wasinstructies te volgen. Zorg daarnaast goed voor je spullen: maak zakken leeg, sluit knopen en ritsen en keer de kleding binnenstebuiten.

CLEVERCARE-rectangulaire

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Het zal je niet ontgaan zijn, duurzaam ondernemen wordt steeds belangrijker en ook Jollein draagt graag haar steentje bij aan een gezonde wereld. Wij zijn ons als organisatie ervan bewust dat het anders moet en wij denken hier - onder andere met onze leveranciers – structureel over na.

Zo zijn wij nu ook begonnen met een traject om duurzamer te gaan ondernemen. Binnen dit traject gaan wij praktisch aan de slag met maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzame innovatie. Er is een nul-meting uitgevoerd en op dit moment zijn wij bezig met een praktisch actieplan.

Verder is eén van de doelen voor 2019 bijvoorbeeld om flink minder plastic te gaan gebruiken t.o.v. vorige jaren. Dit proberen wij onder andere te bereiken door over te gaan op dunnere omzakjes van onze producten én vervangen wij veel plastic verpakkingen voor kartonnen doosjes. Zo proberen we de CO2-uitstoot te verlagen en de natuur steeds minder te belasten.

Laatst bekeken